Toimintakertomus

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2017

Suomen Koratrengas ry on edistänyt ja levittänyt korattietoutta ja tuntemusta jakamalla näyttelyissä yleisölle ilmaisia rotuesitteitä sekä pitämällä esillä yhdistyksen roll upia muutamassa näyttelyssä vuoden 2017 aikana.

Keväällä yhdistys osallistui korattien sydänterveyttä edistävään tutkimukseen järjestämällä näytteenottotilaisuudet Helsingissä ja Turussa. Näytteitä otettiin useita kymmeniä. Tuloksia ja artikkeleita on odotettavissa vuonna 2018 ja 2019.

Toukokuussa juhlittiin Koratrenkaan 25-vuotismerkkipäivää järjestämällä Pirokin näyttelyyn Tampereelle korattien erikoisnäyttely, johon osallistui melkein 60 korattia. Päivä oli menestys. Kissat olivat edukseen ja omistajat jännittivät kissojensa menestymistä kovassa keskinäisessä kisassa. Koska kissoja oli ilmoittautunut ja tullut paikalle yli 50, järjesti Pirok korateille oman paneelin eli näyttelyn parhaitten valinnan. Koratrengas jakoi kaikille paikalla olleille korateille muistoruusukkeet.

Yhdistys on toiminut aktiivisesti terveen ja monipuolisen koratkannan ylläpitämiseksi mm. neuvontatyöllä ja ylläpitämällä pentuerekisteriä, johon on kirjattu synnytyksiin ja pentujen terveyteen liittyviä asioita. Yhdistys on kerännyt terveystietoja korateista sekä näytteitä perustamaansa DNA-arkistoon. Yhdistyksen jäsen on ylläpitänyt kansainvälistä Pawpeds-sukutaulutietokantaa.

Yhdistyksellä on omat www-sivut, joilla on mm. tietoa rodusta, pentuvälitys, sukutauluja, kissojen valokuvia sekä terveystietoutta. Yhdistyksellä on myös oma sähköpostilista ja jäsenten Facebook-ryhmä. Korvalehti ilmestyi 1 kerran. Yhdistyksen kotisivujen uudistamistyö alkoi.

Perinteiselle jäsenistön kesätapaamiselle löytyi sama paikka Forssasta, kuin edellisenä vuonna. Sinne kokoontui melkein 20 yhdistyksen jäsentä.

Esittelynäyttelyä ei järjestetty, vaan resurssit päätetty keskittää erikoisnäyttelyyn.

Yhdistys jakoi ruusukkeita ja pokaaleja näyttelyissä menestyneille ja valmistuneille korateille. Lisäksi valittiin ja palkittiin vuoden parhaat koratit.

Yhdistyksellä on ollut yhteistyösopimus Suomen Kissaliiton kanssa.

Ulkomaisia suhteita on pidetty yllä mm. Norjaan, Ruotsiin, Tanskaan, Englantiin, USA:aan, Saksaan, Ranskaan, Italiaan, Puolaan, Australiaan sekä Viroon.