Toimintakertomus

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2019

Suomen Koratrengas ry on edistänyt ja levittänyt korattietoutta ja tuntemusta jakamalla näyttelyissä yleisölle ilmaisia rotuesitteitä sekä pitämällä rotupöytää Turussa  Scandinavian Winner show’ssa 13. -14.4. ja näyttelyssä 23.-24.11.2019.
Yhdistyksen uudet kotisivut ovat käytössä, ja muun muassa kotia etsivät aikuiset  ja pentuevälitys ovat ahkerassa käytössä. Jäsenille on tulossa sivuille oma osio, jossa voidaan jakaa tietoa suljetussa ympäristössä. Lisäksi yhdistyksellä on omat Facebook-sivut. Yhdistyksen oma julkaisu Korvalehti ilmestyi kaksi kertaa.

Yhdistys on toiminut aktiivisesti terveen ja monipuolisen koratkannan ylläpitämiseksi mm. neuvontatyöllä ja ylläpitämällä pentuerekisteriä, johon on kirjattu synnytyksiin ja pentujen terveyteen liittyviä asioita. Yhdistys on kerännyt terveystietoja korateista sekä näytteitä perustamaansa DNA-arkistoon.
Yhdistyksen hallituksen jäsen on ylläpitänyt kansainvälistä Pawpeds-sukutaulutietokantaa.

Perinteinen jäsenten kesätapaaminen järjestettiin Kellokoskella heinäkuussa. Sinne kokoontui kymmenkunta yhdistyksen jäsentä.
Esittelynäyttely järjestettiin Forssassa 5.5.2019. Paikalla oli runsaasti yleisöä ja kattavasti kaikenrotuisia kissoja.

Yhdistys jakoi ruusukkeita ja pokaaleja näyttelyissä menestyneille ja valmistuneille korateille. Lisäksi valittiin ja palkittiin vuoden parhaat koratit.

Yhdistyksellä on ollut yhteistyösopimus Suomen Kissaliiton kanssa.

Ulkomaisia suhteita on pidetty yllä mm. Norjaan, Ruotsiin, Tanskaan, Englantiin, Yhdysvaltoihin,, Saksaan, Ranskaan, Italiaan, Puolaan, Australiaan sekä Viroon.