Koratin hankinta

Varattavissa olevat koratpennut ja tulossa olevat pentueet löytyvät näiltä Koratrenkaan kotisivuilta. Pennunostajaa neuvoo tarvittaessa yhdistyksen pentuvälittäjä Sanna Veijalainen, jonka yhteystiedot löytyvät Yhdistys-osiosta. Jokainen Suomessa koratteja kasvattava on jäsenenä Suomen Koratrenkaassa ja rekisteröi kissansa Suomen Kissaliittoon (FIFe-rekisteri).

Ennen hankintapäätöksen tekemistä kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa koratteihin kotioloissa.

Kaikki aktiiviset kasvattajat ja hallituksen jäsenet kutsuvat mielellään kotiinsa korateista kiinnostuneen tai sen hankintaa harkitsevan. Ole siis rohkeasti yhteydessä. Yhdistyksellä on jäseniä melkein koko Suomen alueella ja pentuvälittäjä osaa neuvoa lähimmän paikkakunnan, missä koratteja varmasti on ja keneltä voisi kysyä, pääseekö koratteja katsomaan.

Koratkasvattajat luovuttavat pennut yli 14 viikon ikäisinä. Pennut hyötyvät emon ja sisarusten kanssa vietetystä ajasta(1). Kissaliiton sääntöjen mukainen 14 viikon luovutusikä on alin mahdollinen, mutta ajankohta harkitaan aina tapauskohtaisesti ja ostajan kanssa sopien. Luovutusajankohta voi olla myöhemmin, kuin 14 viikon iässä, muttei koskaan aikaisemmin.

Näiltä sivuilta löytyy lisätietoa esim. siitä, millainen korat on kotioloissa tai mitä kannattaa huomioida korattia ja pentua valitessaan.

(1) Ahola, M. K., Vapalahti, K., Lohi, H. (2017) Early weaning increases aggression and stereotypic behaviour in cats. Scientific Reports, 7. doi: 10.1038/s41598-017-11173-5.


Koratilla on aina rekisterikirja

Kaikki suomalaiset koratkasvattajat toimivat kasvatustyössään vastuullisesti tarkoituksena tuottaa terveitä ja hyvä…

Lue lisää

Huomioitavaa koratia hankkiessa

Kokemus on osoittanut, että harva korat viihtyy hyvin ainoana lemmikkinä. Kaverina voi olla toinen korat, muunrotui…

Lue lisää

Pennun valinta

Pennun tai pentujen valinnassa kannattaa luottaa omiin tuntemuksiinsa. Jos pentu tuntuu omalta ja sopivalta, valits…

Lue lisää

Pentuvälitys / Kittens

Lue korateista kotioloissa. Yhdistyksen pentuvälitykseen lisätään syntyneet koratpennut, kun kasvattaja on ilmoitta…

Lue lisää

Koratkasvattajat Suomessa

AKTIIVISET KASVATTAJAT CADDISFLYN Mia Ojalehto, Tähtelä, 040 744 3836, [email protected] DUANGCHAI Piia Rajala,…

Lue lisää