Pennun valinta

Pennun tai pentujen valinnassa kannattaa luottaa omiin tuntemuksiinsa. Jos pentu tuntuu omalta ja sopivalta, valitse se. Kissan sukupuolella on harvoin kovin suurta merkitystä: naaraat ja urokset ovat aika samanlaisia. Leikatut urokset ovat monen mielestä leikkisämpiä, kuin leikatut naaraat, mutta siinäkin on tietysti yksilökohtaisia eroja.

Naaraan sterilointi on isompi toimenpide, kuin uroksen kastrointi ja siksi hieman kalliimpi. Muuta merkittävää eroa naaras- ja urospennun ylläpidossa ei ole.

Koratpennut tulevat kaikki hyvämaineisilta, Suomen Koratrenkaaseen kuuluvilta kasvattajilta. He kaikki luovuttavat pennut vähintään 14-viikkoisina, rokotettuina ja sirutettuina. Eroja kasvattajien välillä on lähinnä siinä, onko perheessä emon ja pentujen lisäksi muita lemmikkejä ja kasvattajan lisäksi muita perheenjäseniä. Osa pennuista on siis tottunut lapsiin tai koiriin, mutta pentu sopeutuu kyllä kaikenlaisiin ympäristöihin.

Usein pennun valintaan vaikuttaa eniten se, milloin niitä on saatavilla ja missä päin Suomea. Suunnittele siis pennun hankintaa hyvissä ajoin, jos haluat pennun lähellä asuvalta kasvattajalta tai tiettyyn aikaan vuodesta. Koratpentuja syntyy vuosittain Suomessa 40-60, ja välillä on lyhyitä kausia, jolloin pentuja ei ole saatavilla.

Pennun tai pentujen hankinta pitäisi tehdä perusteellisen harkinnan, jossa koko perhe on mukana, jälkeen. Kun rodusta on otettu selvää ja koratteihin on käyty tutustumassa, voi toisinaan joutua odottamaan omaa pentua muutaman kuukauden. Jokainen koratin hankkinut voi todeta, että odottaminen kyllä kannattaa. Koratit vievät mennessään!