Huomioitavaa koratia hankkiessa

Kokemus on osoittanut, että harva korat viihtyy hyvin ainoana lemmikkinä. Kaverina voi olla toinen korat, muunrotuinen kissa, kotikissa, koira jne. Paras vaihtoehto kuitenkin yleensä on sisarus tai toinen samanikäinen koratpentu. Kissoista tulee erottamattomat, mikä lämmittää omistajan mieltä ja helpottaa esim. matkalle lähtöä, kun kissat saavat olla yhdessä hoitolassa tai kotona hoitajan kanssa. Jotkin yksilöt voivat tietyissä olosuhteissa (esim. perheessä on kotona työskentelevä tai koululaisia) viihtyä ainoanakin lemmikkinä, mutta tilanteen muuttuessa toisen koratin/kissan hankintaan pitää olla valmis. Pentu sopeutuu käytännössä aina aikuisen kissan kaveriksi ja aikuinen kissa hyväksyy pennun.

Korateilla on hyvin vähän rotuun liittyviä sairauksia tai taipumuksia. Astmaa niillä kuitenkin esiintyy enemmän, kuin kissoilla keskimäärin. Tähän vaikuttaa todennäköisesti niiden perimä sekä meidän kuiva sisäilmamme, erityisesti lämmityskaudella. Kasvattajat pyrkivät kasvatustyössään mahdollisuuksien mukaan vähentämään astman esiintyvyyttä jalostuksella. Kissan astma on hoidettavissa usein pelkällä inhaloitavalla kortisonivalmisteella ja osa kissoista tarvitsee hoitoa vain osan vuodesta. Jos kissa alkaa yskiä ja yskä jatkuu, pitää kissa viedä eläinlääkärin tutkittavaksi. Yskiminen voi johtua muustakin, eikä kaikki yskä ole astmaa.

Korat haluaa osallistua kaikkeen, mitä teet. Useimmat valitsevat koratin juuri tästä syystä. He haluavat kissan, joka on aktiivisesti mukana kodin arjessa. Jos olet epävarma siitä, haluatko juuri tällaisen kissan, kannattaa tutustua koratteihin kotioloissa ennen hankintapäätöksen tekemistä. Tästä lisää toisessa artikkelissa.