Korat kotioloissa

Kotioloissa korat on vilkas, kaikkeen osallistuva ja hyvin ihmisrakas kissa. Muiden lemmikkien kanssa korat tulee hyvin toimeen, kunhan se saa riittävästi omistajansa huomiota osakseen. Koratin ääni on varsin erikoinen, sitä on verrattu ruostuneen saranan narinaan. Kotioloissa korat ei kuitenkaan yleensä ole kovin äänekäs kissa.

Korat haluaa osallistua kaikkeen, mitä perheessä tapahtuu.

Ne tulevat ovelle vastaan, katselevat, kun laitat ruokaa, istuvat sanomalehden päällä tai tietokoneen näytön edessä, kun yrität lukea tai auttavat lakanoiden vaihdossa. Suurin osa niistä istuu sylissäsi, kun luet tai katsot televisiota ja tulee nukkumaan viereesi.

Virikkeet ja aktiviteetit ovat tärkeitä korateille, kuten muillekin kissaroduille. Kiipeilypuu on ihan välttämätön; kiipeily tekee hyvää kissan kunnolle, mutta tarjoaa myös rauhallisen nukkuma- ja tarkkailupaikan. Ruoka kannattaa tarjota erilaisten aktivointilelujen avulla, jotta kissa saa toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistään ja saalistaa ruokansa. Aktivointilelut vähentävät ahmimista ja ylipainon kertymistä.

Kissakaveri on koratille tärkeä. Monet ongelmat, erityisesti käyttäytymiseen liittyvät, voidaan välttää, kun kissalla on alusta saakka oma kissakaveri. Vaikka pidämme kissoistamme kuinka hyvää huolta tahansa, emme ole paikalla ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Yksin elävälle kissalle pitää olla valmis tarjoamaan omistajan seuraa ja erilaisia aktiviteetteja selvästi enemmän, kuin sellaiselle, jolla on toinen kissa kaverinaan.