Koratille ominaista

Monet koratit ovat uteliaita. Ne tulevat katsomaan, mitä teet tai kuka ovella on. Vieraat, heidän kenkänsä ja laukkunsa, haistellaan tarkasti ja kahvipöytä saa koratista kiinnostuneen vieraan.

Omistajat kertovat, miten on tavallista, että koratit kiinnostuvat naruista, nauhoista, kumi- ja hiuslenkeistä. Niillä leikitään ja osa myös pureskelee niitä, mistä syystä mitään naruja tai nauhoja ei saa jättää lojumaan korattien saataville. Jos kissa pääsee naruun käsiksi ja pureskelee tai jopa nielee sitä, seuraa kissaa ja varmista, että naru tai nauha tulee ulos normaalia reittiä.

Koratille voi opettaa temppuja ja arkielämää helpottavia taitoja. Naksuttimella ja nameilla palkitsemalla koratin voi opettaa esimerkiksi menemään käskystä kuljetuslaatikkoon, antamaan tassua tai istumaan paikoillaan. Moni korat noutaa palloa tai tykkää hyppyleikeistä.

Koratille oma pesä on tärkeä. Pienempi ja pyöreä, jossa on korkeampi reuna, on parempi, kuin laakea ja iso. Usein pienessä pesässä nukkuu useampikin korat.