Koratille ominaista

Monet koratit ovat uteliaita. Ne tulevat katsomaan, mitä teet tai kuka ovella on. Vieraat, heidän kenkänsä ja laukkunsa, haistellaan tarkasti ja kahvipöytä saa koratista kiinnostuneen vieraan.

Kissojen käyttäytymistä kartoittavassa suomalaisessa tutkimuksessa, joka julkaistiin Nature-lehdessä toukokuussa 2019 ja joka perustuu melkein 6000 kissan käyttäytymistietoihin, todettiin, että koratilla on kaikkein pienin todennäköisyys karttaa ihmisen seuraa ja että ujous vieraita ihmisiä kohtaa oli epätodennäköisempää, kuin useimmilla muilla roduilla. Tutkimuksessa oli mukana niin rotu-, kuin maatiaiskissojakin, yhteensä 40 eri rotua. Tutkijat havaitsivat, että perimä (rotu) vaikuttaa kissan käytökseen, samaan rotuuun kuuluvilla kissoilla on samantyyppistä käytöstä. Koratit havaittiin aktiivisimmiksi yhdessä cornish rex-, bengali- ja abessinialaiskissojen kanssa. Korateilla todennäköisyys villan (myös fleecekankaan) imemiseen oli keskimääräistä todennäköisempää, kun taas liiallinen turkin nuoleminen todettiin korateilla harvinaisemmaksi, kuin useimmilla muilla roduilla.

Omistajat kertovat, miten on tavallista, että koratit kiinnostuvat naruista, nauhoista, kumi- ja hiuslenkeistä. Niillä leikitään ja osa myös pureskelee niitä, mistä syystä mitään naruja tai nauhoja ei pidä jättää lojumaan korattien saataville. Jos kissa pääsee naruun käsiksi ja pureskelee tai jopa nielee sitä, seuraa kissaa ja varmista, että naru tai nauha tulee ulos normaalia reittiä.

Koratille voi opettaa temppuja ja arkielämää helpottavia taitoja. Naksuttimella ja nameilla palkitsemalla koratin voi opettaa esimerkiksi menemään käskystä kuljetuslaatikkoon, antamaan tassua tai istumaan paikoillaan. Moni korat noutaa palloa tai tykkää hyppyleikeistä.

Koratille oma pesä on tärkeä. Pienempi ja pyöreä, jossa on korkeampi reuna, on parempi, kuin laakea ja iso. Usein pienessä pesässä nukkuu useampikin korat.