Koratin FIFE-standardi

FIFen yleiskokouksessa 2021 tehtiin pieni muutos koratin FIFe-standardiin eli rotumääritelmään. Muutos oli tarpeen, koska lievä “stop” oli käsitteenä epäselvä. Stop viittaa lähinnä lyhytkalloisten rotujen, esimerkiksi persialaisten, profiiliin. Tuomarit tulkitsivat asiaa hyvin eri tavoin.

Aiempi teksti:
Pituus hyvässä suhteessa kasvoihin, profiilissa lievä “stop”. Nenänpää ja kirsu kaartuvat hieman alaspäin (kuten leijonalla).

Uusi teksti:
Pituus hyvässä suhteessa kasvoihin, profiilissa lievä painauma. Nenänpää ja kirsu kaartuvat hieman alaspäin (kuten leijonalla).

Voimassa oleva standardi

(englannista kääntänyt Outi Niemi)

KATEGORIA 3KOR 
YLEISTÄOlemusValpas vaikutelma
KokoKeskikokoinen
PääMuotoEdestä katsoen sydämenmuotoinen, siinä on hyvin leveyttä silmien välissä ja yläpuolella. Kulmat muodostavat sydämen ylemmät kaaret, ja kasvojen sivut kaartuvat pehmeästi alas leukaa kohti täydentäen sydämenmuodon.   Kuonon “pinch” on ei-toivottava.   “Pinch” tarkoittaa kuonon selvää erottumista poskiluista, jolloin kuonosta saa sormilla helposti “nipistysotteen”. (suom. huom.)  
NenäPituus hyvässä suhteessä kasvoihin, profiilissa lievä painauma.   Nenänpää ja kirsi kaartuu hieman alaspäin (kuten leijonalla).  
Leukaperät Kuono-osa LeukaLeukapielet ja leuka vankat ja hyvin kehittyneet ja muodostavat hyvän tasapainon profiiliin nähden ja sekä täydentävät sydämenmuodon.   Kuono-osa ei ole teräväkärkinen tai neliskanttinen.   Leuka ei ole heikko eikä luisu, mikä antaisi päälle terävän muodon.  
KORVATMuotoSuuret, leveät tyvestä, hieman pyöristyneet kärjistä.   Korvien sisäpuolet hieman karvoittuneet ja ulkopuolet hyvin peittyneet erittäin lyhyellä ja ihonmyötäisellä karvalla.  
SijaintiKorkealla päälaella antaen valppaan vaikutelman  
SILMÄTMuotoSuuret, pyöreät ja hyvin avoimet, melko ylisuuret kasvojen kokoon nähden.  
VäriLoistavat ja ilmeikkäät.   Loistavan vihreä väri on toivottava, mutta meripihkä hyväksytään pennuilla ja nuorilla aikuisilla 2 vuoden ikään asti.  
VARTALORakenneRakenteeltaan keskivahva mutta silti elegantti, lihaksikas ja notkea; voimakas, muttei raskasrakenteinen; painavampi kuin ulkonäkö antaa olettaa.   Selkä kaareva.  
JALAT Hyvässä suhteessa vartaloon. Takajalat hieman korkeammat kuin etujalat.
TassutSoikeat
HÄNTÄ Keskipitkä, paksumpi tyvestä ja kapenee kohti pyöristynyttä kärkeä.
TURKKILaatuLyhyt tai keskipitkä, vartalonmyötäinen; yksinkertainen. Kiiltävä ja hienolaatuinen. Turkilla on taipumus jakautua selkärangan päällä kissan liikkuessa.  
VäriHopeansininen kaikkialla, ei varjostuksia tai tabbykuviointia; valkoisia karvoja tai laikkuja ei sallita. Jokaisen karvan tulisi olla vaaleampi juuresta, sitten se muuttuu vähitellen tummemman siniseksi ja loppuu hopeanväriseen kärkeen, mitä enemmän hopeaa sen parempi. Raajoissa ja kasvoissa, joissa turkki on lyhyempi, hopeanhohto korostuu. Hopeanhohde vain päässä, jaloissa ja tassuissa on ei-toivottavaa.  
KIRSU Tumman siniharmaa tai laventeli. Vanhemmilla kissoilla tulisi hyväksyä hieman pigmentin puutetta.  
POLKUANTURAT Tumman siniharmaasta laventeliin vaaleanpunertavalla vivahteella. Vanhemmilla kissoilla tulisi hyväksyä hieman pigmentin puutetta.  
VIAT JOTKA JOHTAVAT DISKAAMISEENTurkkiMikä tahansa muu väri kuin hopeansininen.